Prejsť na obsah
Ústav potravinárstva a výživy
Výskumné aktivity Oddelenia potravinárskej technológie sa orientujú na:

■ chémiu lipidov a technológiu tukov, prírodné antioxidanty, chémiu tenzidov a technológiu detergentov, kozmetológiu a bytovú chémiu, hygienu a sanitáciu v potravinárskom a kozmetickom priemysle,
■ chémiu, technológiu a mikrobiológiu mlieka a mliečnych produktov, chémiu a technológiu cereálií, chémiu a technológiu mäsa, chémiu sacharidov a technológiu výroby cukru, inovatívne technológie vo výrobe cukroviniek a čokolády,
■ vývoj nových analytických metód na určenie prirodzených a nepôvodných zlúčenín prítomných v potravinách, biokonzerváciu zeleniny, autentifikáciu potravinárskych výrobkov a surovín,
■ vývoj nových druhov funkčných potravinových produktov.