Prejsť na obsah
Dianie na FCHPT

Je všeobecne známe, že stravovanie našej mládeže nie je práve na najlepšej úrovni a s našimi študentmi to určite nie je inak. Ak náhodou aj stíhajú raňajky (časovo či finančne), o ich chutiach by sme sa mohli presvedčiť ak by sme si chvíľu postáli napr. vo fakultnom bufete.
O dôležitosti mlieka ako zložky zdravej stravy sa vedú neustále diskusie a zasvätenejší názor by nám určite poskytli aj odborníci z našej fakulty. Dňa 19.3.2014 sa na našej fakulte uskutočnila milá akcia pod názvom „Zdravé raňajky“. PR agentúra Accelerate, ktorá realizuje edukačné a podporné projekty pre širokú verejnosť, v spolupráci s jedným
z najvýznamnejších slovenských výrobcov mliečnych produktov na slovenskom trhu pripravila v rámci podpory zdravého stravovania študentov bezplatnú ochutnávku vybraných produktov spoločnosti Rajo, a.s.. Ráno, od 8,00 do 10,00 vítali pri vstupe do fakulty študentov stolíky s jogurtmi a probiotickými jogurtovými nápojmi. Medzi prvými ochutnávačmi bol tretiak Dušan. Ako prezradil, na raňajky si dáva skôr zeleninu a z mliečnych výrobkov obľubuje tvaroh po kondičnom behu. Druhák Laco jedáva jogurty asi dvakrát za týždeň, ale nie je isté, či dnešná ochutnávka zvýši jeho týždennú dávku. Doktorandka Marianna bola od detstva na mlieko alergická. Z kyslomliečnych výrobkov preferuje jogurtové nápoje a je jej ľúto, že čokoládový nápoj nie je v súčasnosti v ponuke prezentovanej firmy. Mladá vedecká pracovníčka Silvia rovnako mlieko nepije a jogurtom dáva prednosť skôr v lete.
Ako je vidieť z tohto malého prieskumu, chute sú rôzne a mliečne výrobky rozhodne nepatria medzi najvyhľadávanejšiu zložku potravy opýtaných. Aj preto si myslíme, že táto akcia mala svoj význam. Sympatické hostesky oboznámili okoloidúcich so zavedenými aj novými produktmi spoločnosti a študenti, ale aj pracovníci fakulty mali možnosť krátko sa zastaviť a porozmýšľať nad tým, čo jedia.