EuroFoodChem XXIII: Medzinárodný kongres o potravinovej chémii a technológii v Bratislave
V dňoch 11. – 13. júna 2025 sa na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie v Bratislave uskutoční medzinárodný kongres EuroFoodChem XXIII, ktorý sa zameria na najnovší výskum a inovatívne prístupy v oblasti potravinovej chémie a technológie. Kongres, organizovaný poprednými odborníkmi z oblasti potravinárskeho výskumu, priláka vyše 250 odborníkov, vedcov, výskumníkov a podnikateľov zo všetkých kútov sveta.
Kongres EuroFoodChem XXIII organizujú Slovenská chemická spoločnosť, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum a Fakulta chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Podujatie sa uskutoční pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
Cieľom kongresu je poskytnúť odbornú platformu na diskusiu o aktuálnych trendoch v oblasti bezpečnosti potravín, výživy, udržateľnosti a inovácií v potravinárskom priemysle. Zameriame sa tiež na podporu mladých odborníkov v tejto oblasti, ktorým kongres ponúkne príležitosť zapojiť sa do diskusií a workshopov, prezentovať svoj výskum a rozvíjať kariéru. Na kongrese odznie vyše sto prednášok významných zahraničných vedcov i nádejných mladých vedeckých pracovníkov. Počas kongresu bude jedinečná možnosť stretnúť sa na špeciálnom workshope, ktorý usporiada firma Hermes LabSystems – „Diamant slovenského biznisu 2024“ – s medzinárodne uznávanou slovenskou astrobiologičkou Dr. Michaelou Musilovou a jej pohľadom na potraviny v extrémnom prostredí i na cestu, ako sa stať úspešným vo vede a v biznise.
„EuroFoodChem XXIII bude priestorom pre mladých vedcov a odborníkov, ktorí majú príležitosť prezentovať svoje vedecké práce, získať cenné skúsenosti a nadviazať dôležité kontakty,“ povedala Dr. Zuzana Ciesarová, prezidentka kongresu, odborníčka na potravinovú chémiu a technologické inovácie v potravinárskom priemysle, ktorá pôsobí vo Výskumnom ústave potravinárskom Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra v Bratislave.
Jednou z hlavných tém kongresu bude udržateľnosť výroby bezpečných a kvalitných potravín v bezodpadových technológiách a zdravotné aspekty inovovaných produktov. Diskutovať sa bude aj o inováciách v rastlinných alternatívach, nových zdrojoch bielkovín, obalových materiáloch a výzvach, ktorým čelí potravinársky priemysel v súvislosti s klimatickými zmenami.
Pre viac informácií o kongrese, odborných prednáškach a workshopoch navštívte oficiálnu webovú stránku www.eurofoodchem2025.eu.
Kontakt:
EuroFoodChem XXIII
Email: eurofoodchem2025@guarant.cz
Telefón: +420 284 001 444